top of page
Metoder og tilgange
 

ByBureauet arbejder med målrettet kommunikation og inddragelse. Vi anvender en række metoder inden for dialogisk kommunikation, samskabelse, antropologi og fortælling. Det følgende er et udsnit af de metoder og tilgange, som vi ofte anvender.

 

>Strategisk inddragelsesdesign

Vi arbejder helhedsorienteret, og ser på inddragelsesprocessen fra start til slut i det konkrete projekt. Inddragelsen skal nemlig ikke kun ske under de fornødne workshops eller lignende, men starter med en grundig interessent og målgruppeanalyse, og slutter med evaluering og overdragelse af projektet. 

 

Vi mener derfor, at det er vigtigt at være synlige gennem hele processen, skabe gennemsigtighed og relationer mellem de forskellige involverede parter, og projektets omdrejningspunkt, som er grundlaget for inddragelsen. Alle metoder tilpasses og målrettes den enkelte proces og projekt.

 

 

>Dialogbaseret samarbejdskultur

En åben og lige dialog er et af de vigtigste værktøjer vi har. Vi bruger det både i vores tilgang til inddragelsenprocessen, men også i forbindelse med planlægning, kommunikation og forventningsafklaring i sammenhæng med de konkrete projekter. Udgangspunktet er at skabe en lige og anerkendede dialog, der bygger på tillid og åbenhed samt forståelse for de forskellige parters deltagelse og rolle i projektet og den viden, som de besidder i forhold til projektets omdrejningspunkt.

 

 

>Klar kommunikation og rammesætning

Klar kommunikation og rammsætning er med til at skabe base for en god dialog, og mindske risikoen for misforståelser og konflikter, eller sagt anderledes, det er nemmere at gå til og få udredt misforståelser og konflikter. Derfor starter mange af vores projekter og samarbejder med en klar forventningsafstemning, der definerer projektets ramme, retning og roller. Det giver os et godt fælles udgangspunkt, som vi kan bygge vores projekt op omkring. 

 

 

>Samskabelse

Samskabelsesprocesser er for os arbejdet med relationer mellem mennesker, og relationen mellem brugeren og det fysiske rum. Gennem samskabelsesprocesser opnår vi en viden om behov, relationer, uformelle regeler, rammer og roller, der udspringer af den virkelighed, som omkranser projektets omdrejningspunkt. 

 

Samskabelsesprocesser åbner også op for en unik mulighed for, at brugerne kan møde hinanden udenfor deres traditionelle hierarki, hvor deres dagligdagsroller udviskes og folk mødes på lige fod. 

 

Vi arbejder ofte med kreative og kunstneriske elementer i samskabelsesprocesserne, men det kan også være i forbindelse med konkret projektudvikling, som f.eks. i forbindelse med udviklingen af kvarterplanen for Områdefornyelse Sydhavnen eller samarbejdet med arbejdsgruppen for Herman Bangs Plads.   

 

 

>Fortælling

Vi bruger fortælling både som en måde at opnå viden på, men også en måde at dele viden på. Fortælling giver ligesom samskabelse et indblik i den virkelighed, som omgiver projektets omdrejningspunkt. 

 

I arbejdet med fortællinger, anvendes fortællingerne som vidensindsamling og betragtninger på de udfordringer den udvalgte brugergruppe har i hverdagen. Det kan være alt fra “vi har brug for en rampe her, for jeg har fået rolator, og det er ikke nemt at komme op", til “døren på skraldeskuret skal vende den anden vej. "Det er umuligt at komme ind med mere end en pose". Det kan også være fortællinger, som projektet 'Vis mig det Vesterbro' om udsatte unge, som formidler behov og viden om en gruppe til en anden. 

 

Fortællinger kan også bruges i forbindelse med evaluering af projekter eller i analyser med fokus på kausale sammenhænge mellem projekt, løsning og behov. 

 

 

bottom of page